Cases de pagès d’Amer

Cares a la Llei 2/2002 d’Urbanisme  per la que s’obligava els ajuntaments a elaborar un catàleg de masies, l’any 2004 l’ajuntament d’Amer va iniciar la tasca d’elaborar i identificar les cases de pagès d’Amer.

Varen localitzar i identificar més de 200 cases de pagès repartides entre els 8 veïnats d’Amer: la Jonquera, Costa de Santa Brígida, Sant Climent d’Amer, Sant Genís, el Colomer, el Mont, Palou i Lloret Salvatge.

Veïnat de Sant Genís

La Fonda, El Tarrats, Vernatallada, Tarrés, Tarrés de Dalt, Maibosc, L’Obac, El Crous, Les Solanes, El Fernal, Parcés, Torredembarra, Cinc Aulines, La Fondaria, La Ferreria, Puig Gran i La Cabanya.

Veïnat de La Jonquera

La Cabanya del Molí d’Oliveres, Can Melitó, Fornichs, Oliveras, Les Bohigues, El Baixichs, Castell d’Ases, Masoveria del Castell d’Ases, Can Torrent, La Jonquera, Ca l’Hereu, Figareda, La Blanquera de Dalt, La Fàbrega, La Blanquera, La Faric, Montjuïc, Can Ramonet, El Verdaguer i El Busquets.

Veïnat del Colomer

Can Fausica, El Colomer, El Colomer de Dalt, Concs, Les Famades, Can Mel, Les Fontiques, La Claposa, Can Vila, Calderic, Casa Fernández i Casa Teixeira.

Veïnat de la Costa de Santa Brígida

Can Tura, Can Vila, Can Mau, Can Rincon, Can Xiulet, Can Damià, El Casot de la Costa, El Casal, Can Mas, Cademunt, Can Xera, Can Carreté, El Maset del Canyer, Can Baldiri, El Castell, Can Marcó, Can Simonic, Can Trenta, Can Coima, Can Miquelic, Baiella Nou, Can Menció, Can Vinyes, Can Nofre, L’Anglada, Casanova de l’Olivar, Can Bronic, Casal d’en Drumes, La Peça, Can Carrasquet, El Puigverd, Can Julià, Can Catau, El Gustet, Can Milà, Can Puigserrador, Casanova de Pinyana, La Crosa, Casanova de la Crosa, Baiella, Can Margura, Puig d’Alia, Pinyana, La Farigola, Canadell, Can Pere Petit, El Torner, Can Cau, Can Xec, Ca la Marieta Panada / Can Soldevila, Can Paleta, Can Damià Nou, La Rajoleria, Can Marc, Can Paulí, La Canova i Sant Marçal.

Veïnat de Sant Climent d’Amer

Can Cargol, Can Ferriol, La Piula, La Canova, La Torre, Can Puig, El Sucurull, Can Sabater, Can Xeia, Can Boada, Cal Sastre, Can Betra, Can Creuet de les Brugueres, Can Revertere, La Gruta, Can Rajolet, Can Carreter, Can Foixart, Can Rafel, La Fosada, Can Palaci, Can Borrell, Can Pau, Cal Burro, Can Lari, Can Magester, La Roureda, La Calcina, Can Xicu, Can Masachs, El Gelabert, La Canova de peu de roca, Can Creuet del Clot, El Branzell, Paroleda, L’Havanera, Can Sastre de peu de roca, Can Nicola, Can Feliu, Can Puigllobet, Can Mel, Roques Negres, Can Figueres, Can Julià, Can Matas, El Verdaguer, Can Verneda del serrat, Brancellich, Can Berenguera i El Serradic.

Veïnat del Mont

El Bassà, La Boada, El Casot, La Berenguera, La Gayana, La Gayanica, El Maset, El Mont, La Casanova del Mont, L’Oruga, La Cabanya del Mont, La Cabanya de la Mina i El Puig Bernat.

Veïnat de Palou

La Gasalla, La Plana, Can Ribas, La Barraca, Palou, Mas Llorics, L’Arbusset, L’Aubreda, Can Quel, Can Molsa, El Fundà, Can Merlach, Can Dalmau, Can Segal, Castell d’Estela, Can Sant Pare, La Casilla i La Casilla del Peó.

Veïnat de Lloret Salvatge

El Gelabert, El Timonet, La Gultresa, El Gallissà, Can Blanch, Can Roura, L’Illa, Can Casanoves, Can Ter, Can Lloret, Can Teixó, Can Creus, Can Salundru, Can Puig, Can Pinyana, La Canova i El Patriol.

Responses

 1. Hola!

  Em dic Joffre Carrera i estic buscant la localització del Mas Gustet d’Amer. En concret, en una partida de bateig de l’any 1701 a Santa Maria d’Amer, consta que el pare de la batejada, Ramon Coronellas, era pagès resident al Mas Gustet de dita parròquia. És possible que ara es digui d’una altra manera?

  També estic buscant dades del cognom CORONELLAS, que han estat masovers del Mas Bassar (1650), del Mas Branzell de Sant Climent (1691), del Mas Figareda de l’Abad (1695) i residents al Mas Gustet (1701).

  Moltes gràcies i enhorabona per la feinada!!!

  • Bona tarda! Jo no sóc d’Amer, però et puc dir que Mas Gustet, ara és dins el nucli urbà. Concretament, i per arribar-hi, cal seguir la carretera C-63 en direcció a Olot, i ja sortint del poble, cal agafar camí a la dreta d’accés al camp de futbol d’Amer (també és l’accés a l’ermita de Sta. Brígida). Una vegada en aquest camí, fer uns 100m. i abans que la pista asfaltada giri a l’esquerre, has d’agafar cap a la dreta, un carrer cap a la dreta, de fet és el primer trencall a la dreta, després de deixar la ctra. Una vegada en aquesta nova direcció, la primera casa que trobis a l’esquerre, aquesta és Mas Gustet.

   Espero que et sigui d’utilitat.

   • Moltes gràcies David! A veure si aquestes vacances puc anar a fer-hi un volt i unes quantes fotos!

 2. Bona feina, Francesca I a tots que treballeu en aquesr tema apassionant.
  La meva mare va nèixer a Amer, a Can Xec es diu Maria Planas Matas. El meu pare fill d’Osor Antoni (Ton) Vilaró Quer van casar-se a Osor I van viure a Mas Gomis.
  Ja seguirem en contacte Francesca


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: